У виставах харківського ТЮГу зіграють діти | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

У виставах харківського ТЮГу зіграють діти



alt8 червня на сцені театру для дітей та юнацтва відбудуться прем'єри трьох дитячих вистав, в яких будуть грати учні школи мистецтв № 6 м. Харкова. Цей проект, який заснував театр, вирішує одразу дві проблеми: по-перше, в артисти готують з дитинства, а по-друге, юним глядачам набагато цікавіше спостерігати за грою своїх однолітків.

Три прем'єри, зіграні в один вечір, - це вистави, над якими учні 6-ї школи мистецтв працювали протягом усього навчального року. Спектакль за мотивами п'єси Михайла Непряхіна «Як Данило щастя шукав» (педагоги та режисери-постановники Марія Чубенко та Ольга Козуб) - про неминущі духовні цінності (дружбу, любов, взаєморозуміння) будуть говорити зі сцени юні актори, що вжилися у сценічні образи. У виставі зайнято 13 юних акторів 10-17 років.

altЇхні 13 молодших колег зіграють п'єсу Отфріда Пройслера «Маленька Баба Яга». Доброта, чесність, милосердя дозволяють творити добрі справи без всякої магії, стверджують казкові персонажі у виконанні учнів-театралів, вихованців педагогів Марії Чубенко і Ольги Козуб.

9 самих маленьких акторів, другокласники 7-8 років, покажуть уривок з вистави «Попелюшка» за п'єсою Тамари Габбе (педагог і режисер-постановник Віталій Чайка).

Вперше виставу «Чарівна лампа Аладіна» за мотивами твору Михайла Непряхіна, зіграний учнями ДШМ № 6, пройшов на сцені театру в грудні 2011 року. Перший успіх на професійній сцені став серйозним стимулом для подальших творчих пошуків педагогів і учнів відділення. І ось на суд вимогливого глядача вони виносять нові роботи.

Окрім навчання акторської майстерності, надання дитячим театральним колективам сцени для постановок, співробітники ТЮГу проводять для всіх бажаючих школярів екскурсії виробничими цехами театру, заняття з театральної етики, культури поведінки в театрі, різні майстер-класи та творчі зустрічі. А ще оголошений конкурс малюнка «Улюблені спектаклі Театру для дітей та юнацтва очима дітей».

Дата проведення вистав: 8 червня 2012 року, початок о 18.00. Місце проведення: Харківський обласний театр для дітей та юнацтва (ТЮГ), вул. Полтавський шлях, 18, телефон для довідок: 067-606-90-35.

Сховати метелика