Юні художники показали весну, яку вони малювали всю зиму | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Юні художники показали весну, яку вони малювали всю зиму

Вже скоро місто виглядатиме так, як на цьому малюнкуУ художній галереї «Чарівна мелодія фарб» у школі мистецтв № 6 відкрилася дитяча виставка «Весняна феєрія». Над створенням картин учні художнього відділення школи працювали всю зиму, відображаючи в них свої мрії про теплу яскраву весну.

Початок цієї роботи було покладено в перший день зими в ході церемонії відкриття минулої виставки. Тоді одна з кращих учениць художнього відділення Сніжана Шамлі в режимі он-лайн зробила начерк своєї майбутньої роботи, яка і стала першим експонатом нинішньої виставки.

«Після нудних зимових кольорів весна приносить нам яскравість фарб. Тому я намалювала Дівчину-Весну в яскравих тонах», - розповіла Сніжана.

Всього діти створили більше двохсот малюнків, присвячених весні, весняному настрою, пробудженню природи, красі навколишнього світу. На виставку було відібрано 70 кращих експонатів живопису і графіки.

«Поряд із найменшими живописцями з нульового класу (деяким з них немає ще й шести років) на виставці демонструються роботи дітей, що навчаються в школі третій рік. Техніка виконання різноманітна, оскільки діти виконували роботи зручними для них матеріалами. Тут можна побачити твори, виконані гуашшю, аквареллю, пастеллю, тушшю, фломастерами, маркерами і олівцями - дійсно, справжня феєрія! - зазначила завхудожнім відділенням ДШМ № 6 Анна Колесніченко.

Тематика робіт також різноманітна: тут сусідять чарівні ельфи, квіткові феї, пейзажі, натюрморти, квіти, тварини.

«Кожен з нас хотів відобразити своє очікування весни, яку ми любимо і чекаємо, висловити свої емоції, пов'язані з цією прекрасною порою року, - говорить Анастасія Пустовіт (одна з її графічних робіт - «Ластівки», що виконана у чорно-червоних тонах, послужила ілюстрацією до афіші виставки). - Я зобразила світанок у квітучому парку, використовуючи м'які ніжні фарби, пастельні тони, назвавши роботу «Весняний парк». У Харкові багато парків, скоро там все розквітне, включаться міські фонтани. Через нетривалий час він стане таким, як на моїй картині».

«Виставка вийшла дивовижною. Мені здається, що саме маленькі художники вашої школи наблизили настання цієї весни», - поділилася враженнями член національної Спілки художників України, доцент кафедри живопису Харківської державної академії дизайну і мистецтв Віра Чурсіна.

Директор Харківської художньої школи ім. І.Є. Рєпіна Олена Шевцова підкреслила, що судячи з представлених на виставці робіт, рівень юних художників нітрохи не поступається рівню підготовки учнів їхньої школи.

«Ви можете конкурувати зі школою ім. І. Рєпіна, - заявила вона. - Я була присутня на відкритті цієї галереї у 2010 році, і можу відзначити серйозну позитивну динаміку у розвитку художнього відділення школи мистецтв № 6, перш за все, в плані академічного професійного спрямування, видно, що проводиться робота з кольорознавства, ака-демічного малюнку».

У продовження усталеної традиції був зроблений малюнок, що послужить прологом наступної шкільної виставки. На чистому аркуші паперу з'явилися обриси парусника, що пливе по морю на тлі сяючого сонця - їх намалював Віталій Калугін. Нова виставка буде називатися «Світ дитинства», а відкриється вона в останній тиждень червня у великому залі художньої галереї «Маестро». Ці роботи учнів 6-ї школи зможуть побачити не лише харків'яни, але і гості Євро-2012.

А експозицію «Весняна феєрія» протягом двох місяців можна побачити за адресою вул. Архітекторов, 30-А.

Сховати метелика