Композитор і виконавиця ролі Ассоль мріє поставити в Харкові свій мюзикл «Червоні вітрила» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Композитор і виконавиця ролі Ассоль мріє поставити в Харкові свій мюзикл «Червоні вітрила»

altЧудові мелодії, прекрасне виконання, душевна розмова про музику і її автора - таким запам'ятався творчий вечір композитора, співачки, хормейстера Людмили Каменєвої відвідувачам музично-театральної вітальні «На Олексіївці» в дитячій школі мистецтв № 6.

«Музика - частина моєї душі», - говорить Людмила Анатоліївна. Підтвердженням цих слів є весь творчий шлях композитора. Писати почала з дев'яти років, коли навчалася в музичній школі. Спочатку це був акомпанемент до відомих мелодій, а потім з'явилися власні твори. Брала участь у конкурсах юних композиторів. Захоплення музикою привело на відділення хорового диригування в музичне училище (м. Луганськ), вища освіта отримала в Харківському інституті мистецтв (факультет хорового диригування). У концертних програмах на професійних сценах її знають як Людмилу Вишневську (це прізвище батька Людмили Анатоліївни).

altНа творчому вечорі прозвучали вокальні та інструментальні твори композитора, частина з них - в авторському виконанні. Інструментальну п'єсу «Мелодія» проникливо зіграла скрипалька Лоретта Бабаєва, заввідділом оркестрових інструментів школи. Публіка тепло зустріла сімейний дует: Людмила Анатоліївна співала зі своєю дочкою Анною, студенткою Харківського національного університету мистецтв ім. Котляревського, лауреатом міських, обласних та регіональних конкурсів, молодим викладачем ДШМ № 6. Багато творів виконали учні Людмили Каменєвої - хор Дитячої школи мистецтв № 6, який під її керівництвом удостоєний звання лауреата IХ відкритого фестивалю світової музики, присвяченого пам'яті М. Д. Леонтовича (грудень 2011 року) і дипломанта обласного фестивалю хорових колективів шкіл естетичного виховання «Співуча весна » (квітень 2011 року).

З великим інтересом відвідувачі музично-театральної вітальні переглянули фрагменти відеозапису концертів композитора і співачки, які вона давала у попередні роки. «Я дуже пишаюся тим, що працювала з такими чудовими виконавцями, як скрипаль Ігор Чернявський, піаніст Станіслав Калінін, заслужена артистка України Марина Чижевська, народний артист України Микола Коваль», - зазначила Людмила Анатоліївна.

У числі робіт композитора - мюзикл «Червоні вітрила» за мотивами твору Олександра Гріна, який був поставлений нею разом з колегами в період роботи в м. Ровеньки Луганської області. «Довелося бути і режисером, і автором лібрето, і сценаристом, і виконавицею головної ролі, - згадує автор 1996-й рік. - Було складно, але величезне бажання поставити мюзикл допоміг подолати всі труднощі...». Мюзикл мав тоді великий успіх, і сьогодні автор мріє, щоб він був поставлений в Харкові. На вечорі прозвучали його фрагменти: пісні «Ассоль» і «Я чекаю світанок біля моря».

altБагато творів Людмила Каменєва створює в співавторстві: понад двадцять хорів і романсів написано на вірші професора А.Г. Романовського, доктора педагогічних наук, лауреата Держпремії України, проректора НТУ «ХПІ», члена Спілки письменників Росії. Виконуючи замовлення організаторів фестивалю естрадної пісні «Калинове Зернятко», вона звернулася до поезії харківської поетеси Ніни Супруненко - так з'явилася пісня «Хай квітує калина».

Всі твори Людмили Анатоліївни пронизані вірою в добро, надією на краще, романтикою, вони проникливі і життєстверджуючі. Таким вийшов і її творчий вечір, названий так само, як і пісня, що завершила його - "Віра. Надія, Любов ...".

Довідка. Людмила Анатоліївна Каменєва - член Ліги композиторів м. Харкова, лауреат всеукраїнського конкурсу естрадної пісні «Червона рута», всеукраїнського фестивалю народної творчості, лауреат міжнародного конкурсу естрадної пісні «Зоряний шлях». Її голос звучав на сцені Київської та Харківської філармоній, на концертних майданчиках багатьох міст України. Вокальні твори Людмили Каменєвої входять до репертуару солістів Харківської обласної філармонії та ХАТОБу, а хорові твори - до репертуару провідних хорів м. Харкова (камерний хор обласної філармонії ім. В. Палкіна, хор НТУ «ХПІ» «Скворушка»).

Сховати метелика